Tečno đubrivo sa azotom i sekundarnim elementima (Ca,Mg) kao i anijonima i katijonima i mikroelemntima Cu, Zn, Mo,Fe,Mn. Biljne vrste i tip zemljišta: Primjenjuje se u proizvodnji svih ratarskih kultura, povrća, cveća, voća i vinove loze. NIKA Ca utiče na razvoj, čvrstoću i kvalitet plodova, olakšava skadištenje i transport do tržišta. Sprečava pojavu vršne truleži kod povrtarskih biljaka i pojavu voćarskih gorkih pega kod jabuke. NIKA Ca sadrži Ca koji se lako transportuje kroz list do plodova te je iskorišćenje potpuno.
Naziv i sadržaj hranjive materije:
Azot (ukupni – N) | 8% |
Nitratni Azot ( N-NO3) | 8% |
Kalcijum (CaO) | 14% |
Magnezijum (MgO) | 1,90% |
Bakar (Cu) | 0,009%, |
Gvožđe (Fe EDTA) | 0,01% |
Mangan (Mn EDTA) | 0,009%, |
Cink (Zn EDTA) | 0,01% |
Molibden (Mo EDTA) | 0,001 % |
Količina, vreme i način primene: Koristi se folijarno
Vreme primene | Količina primene | |
JABUKA: BRESKVA I NEKTARINA: VINOVA LOZA: |
Tretmane ponavljati svakih 10-14 dana
| 4 -5 l/ha 3-4 l/ha 2 l/ha. |
PLODOVITO POVRĆE (paprika, paradajz, krastavac i lubenica) KUPUS, KELJ, KARFIOL I KELERABA: |
| 2-3 l/ha 2-3 l/ha.
|
INTERESUJE VAS NIKA Ca?
Pošaljite upit
Ukoliko Vas interesuje NIKA Ca , kontaktirajte nas putem ove forme.
Gde kupiti
Poljoprivredne apoteke
Zadruge
Veleprodaje